Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladparfait

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Efterätt som med fördel förberedes dagen innan servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman äggulorna.
  2. Koka upp vatten och socker, och låt det koka i 5 minuter.
  3. Häll, under kraftig vispning, genast sockerlagen i äggulorna. Forsätt vispa tills äggsmeten har blivit tjock och kyl den därefter.
  4. Smält chokladen. Låt den svalna, och rör sedan ner den och kakaon i äggsmeten. Vispa grädden tjock (men inte för hård) och blanda i den i smeten.
  5. Häll chokladparfaiten i en lämplig form och ställ den i frysen i 4 timmar.
  6. Tips: Tillreds helst dagen före. Kan uppbevaras i upp till en vecka i frysen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.