Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrulle med valnötter och apelsin

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En riktig drömrulle med choklad! Chokladganache både i och utanpå tårtan gör den extra god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda försiktigt i kakao, potatismjöl, bakpulver och salt. Bred ut chokladsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 4-5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet ovanpå.
  3. Hetta upp grädden till chokladganachen. Bryt i chokladen och låt den smälta. Rör till en slät kräm och tillsätt det finrivna apelsinskalet. Låt svalna något.
  4. Vispa grädden. Bred 4-5 matskedar av ganachen över chokladbottnen och bred den vispade grädden över. Rulla ihop bottnen till en rulltårta. Häll resten av ganachen över.
  5. Garnera med apelsinskal och valnötter. Låt kallna en stund, gärna i frysen innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.