En riktig drömrulle med choklad! Chokladganache både i och utanpå tårtan gör den extra god.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda försiktigt i kakao, potatismjöl, bakpulver och salt. Bred ut chokladsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 4-5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet ovanpå.
- Hetta upp grädden till chokladganachen. Bryt i chokladen och låt den smälta. Rör till en slät kräm och tillsätt det finrivna apelsinskalet. Låt svalna något.
- Vispa grädden. Bred 4-5 matskedar av ganachen över chokladbottnen och bred den vispade grädden över.
Rulla ihop bottnen till en rulltårta. Häll resten av ganachen över.
- Garnera med apelsinskal och valnötter. Låt kallna en stund, gärna i frysen innan servering.
Publicerat den
13 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar