Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrulltårta med granatäpple

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En frisk kaka som dessutom är bra när man har glutenintoleranta fikagäster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna ca 30x40 cm med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Sikta ner de torra ingredienserna och rör till en slät smet.
  3. Bred ut smeten jämnt i bakformen och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Sockra lätt på den nygräddade bottnen och stjälp upp att kallna på bakplåtspapper.
  4. Blanda yoghurten med florsockret.
  5. Dra bort bakpapperet från kakbottnen. Bred över yoghurten och strö över granatäppelkärnorna. Rulla samman med hjälp av bakpapperet.
  6. Skär upp i generösa "bakelsebitar" och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.