Med eller utan vispgrädde, men absolut med apelsinkräm och chokladglasyr.
Instruktioner
- Chokladbotten:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vänd försiktigt ner i äggsmeten, blanda sedan i vattnet.
- Häll i smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter. Grädda 20-25 min i 175 graders ugn.
- Låt svalna och dela tårtbotten i tre delar, fyll den med din egen favoritfyllning
- Riv av det gula skalet av apelsinerna och skär ut klyftorna så att de blir fria från hinnor. Vispa grädden.
- Apelsinkräm:
Koka juice, vatten, hälften av apelsinskalet och socker 5 min och dra sedan grytan av värmen. Blanda potatismjöl och vatten (tre ggr så mycket potatismjöl som vatten) och häll ner blandningen under omrörning, koka upp under omrörning och så fort första bubblan syns, dra kastrullen av plattan och låt krämen svalna.
- Klyv kakan och bred på apelsinkrämen, lägg på eventuellt grädde och överst den andra bottnen.
- Rör ihop glasyren och täck tårtan med den. Toppa med det rivna apelsinskal som är kvar.
Publicerat den
5 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar