- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Är du en chokladälskare kommer du att avguda denna tårta! Ursprungliga ugnstiden är 40-45 min, men då tyckte jag tårtan blev för torr, den ska vara kladdig!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant.
Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
Vispa i äggen ett i taget.
Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål.
Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten så chokladen smälter.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa i den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten (vispa inte mer än nödvändigt).
Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen, ca 35-40 minuter.
- Glasyr:
Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull.
Koka cirka 10 minuter tills smeten tjocknat lite.
Ta kastrullen från värmen.
Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i den varma glasyren.
Bred glasyren över kakan när den svalnat något.
Pudra över kakao.
Dekorera med rostade hasselnötter.
Publicerat den
10 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar