Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med kaffeglasyr

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Är du en chokladälskare kommer du att avguda denna tårta! Ursprungliga ugnstiden är 40-45 min, men då tyckte jag tårtan blev för torr, den ska vara kladdig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten så chokladen smälter. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa i den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten (vispa inte mer än nödvändigt). Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen, ca 35-40 minuter.
  2. Glasyr: Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull. Koka cirka 10 minuter tills smeten tjocknat lite. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i den varma glasyren. Bred glasyren över kakan när den svalnat något. Pudra över kakao. Dekorera med rostade hasselnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.