Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med mandelmassa

 
Skriv ut

Förgyll festen med en lyxig chokladtårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjölsorterna med kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter eller tills kakan har fått fin färg och känns torr. Låt kakan svalna lite i sin form innan den stjälps upp och får kallna.
  4. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över ett vattenbad. Vispa grädden till skum. Häll chokladen i en stor skål och tillsätt ägg och äggula, ett i taget, under kraftig vispning. Rör till sist i den vispade grädden.
  5. Dela kakan i 2 delar och bred knappt hälften av chokladgrädden över bottendelen. Lägg samman kakan och bred den resterande chokladgrädden över, runt om hela tårtan. Tryck fast mandelspån på kanten. Låt tårtan stå kallt i minst 4 timmar. Hyvla mandelmassan och rulla till små rullar.
  6. Lägg dem ovanpå tårtan och sikta över kakaopulver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.