En knaprig chokladkaka som får en doft av jul med krossade pepparkakor, fikon och pekannötter.
Instruktioner
- Klä en rund bakform ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en bunke i mikron tillsammans med sirapen och chokladen bruten i mindre bitar. Krossa pepparkakorna grovt och hacka pekannötter och fikon.
Rör ner i chokladsmeten och blanda tills allt täcks av choklad.
- Tryck ut massan i formen och jämna till.
Låt svalna och sedan stelna i kylen några timmar.
- Smält den mörka och den vita chokladen i separata skålar i mikron eller över vattenbad.
Vik en liten sprits av bakplåtspapper och fyll spritsen med den vita chokladen.
- Lossa kakan ur formen, ta bort bakplåtspapperet och lägg kakan med den släta undersidan upp på ett fat eller galler.
Bred den mörka chokladen i ett jämnt lager över kakan och spritsa sedan tunna strängar av den vita chokladen vågrätt över kakan.
Dra försiktigt lodräta streck upp och ner över kakan med en sticka för att bilda ett vackert rutmönster.
Låt glasyren stelna.
Publicerat den
28 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar