Den här tårtans intensiva chokladsmak bryts av med en gnutta citron. Med sitt italienska ursprung smakar tårtan ljuvligt till en cappuccino eller espresso.
Instruktioner
- Börja med bottnen: Lägg mjöl, smör i bitar, florsocker, salt, äggula och crème fraiche i en matberedare med kniven isatt. Arbeta ihop till en degboll bildas.
- Smöra och mjöla en springform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Kavla eller tryck ut degen i formen. Nagga degbottnen med en gaffel. Ställ formen kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
- Förgrädda pajskalet 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
- Gör fyllningen: Hacka chokladen grovt och smält den tillsammans med grädden på svag värme i en kastrull. Blanda citronskalet med vaniljsocker. Rör ner det i den smälta chokladgrädden.
- Vispa äggulorna med hälften av strösockret och rör ner det i chokladsmeten. Blanda även ner mjöl och ricotta i smeten.
- Vispa äggvitorna till mjuka toppar med resten av sockret. Blanda äggvitevispet med ricottasmeten. Bred ut smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen cirka 1 timma.
Publicerat den
17 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar