Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med ricotta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den här tårtans intensiva chokladsmak bryts av med en gnutta citron. Med sitt italienska ursprung smakar tårtan ljuvligt till en cappuccino eller espresso.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen: Lägg mjöl, smör i bitar, florsocker, salt, äggula och crème fraiche i en matberedare med kniven isatt. Arbeta ihop till en degboll bildas.
  2. Smöra och mjöla en springform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Kavla eller tryck ut degen i formen. Nagga degbottnen med en gaffel. Ställ formen kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
  4. Gör fyllningen: Hacka chokladen grovt och smält den tillsammans med grädden på svag värme i en kastrull. Blanda citronskalet med vaniljsocker. Rör ner det i den smälta chokladgrädden.
  5. Vispa äggulorna med hälften av strösockret och rör ner det i chokladsmeten. Blanda även ner mjöl och ricotta i smeten.
  6. Vispa äggvitorna till mjuka toppar med resten av sockret. Blanda äggvitevispet med ricottasmeten. Bred ut smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen cirka 1 timma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.