Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta

Finns det något godare än en krämigt fyllig chokladtårta med en rykande kopp kaffe till? Knappast! En chokladtårta passar till alla möjliga högtidliga tillfällen, allt från barnkalaset till bröllopsfesten. Matklubben har samlat en mängd recept på underbara chokladtårtor i alla dess former och för alla de där tillfällena då man vill baka något lite extra gott och lyxigt. Prova till exempel ett recept på chokladtårta med en hallonmousse. Riktigt ståtlig blir tårtan om du gör flera bottnar och staplar på varandra med den gudomligt goda hallonmoussen emellan. En tårta väl värd att serveras på bröllopet! När du bara vill ha något snabblagat men samtidigt festligt, prova ett recept på fransk chokladtårta. Lika enkelt att slänga ihop som en kladdkaka, men bra mycket lyxigare i smaken.


Vispa ägg och socker tills det blir poröst. Rör i smält margarin, kaffepulver och varmt vatten. Blanda basmjöl, bakpulver och kakao och rör sedan försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i en smor...

1
3

Sätt ugnen på 175ºC. Pensla en 20 cm rund kakform med smält smör eller matolja. Blanda ner mjöl och bakpulver i en stor skål. Tillsätt kakao, socker, smör, mjölk och gräddfil, vispa ca 1 minut på mede...

2

Baka 2-3 kladdkakor. Låt kallna. Vispa grädde, ev. med lite socker i. Mosa hallon. Bred ut de mosade hallonen och sedan grädden på den ena bottnen och sätt sedan på den andra bottnen, precis som e...

2

Värm ugnen till 200° och smörj och bröda en rund form. Blanda mixen och grädda en tårtbotten enligt paketet. Riv av det gula skalet av apelsinerna och skär ut klyftorna så att de blir fria från...

8
2

Botten: Sätt på ugnen på 175 grader. Smält margarinet och låt svalna. Vispa ägg och socker till en porös smet. Sikta ned alla torra ingredienserna i smeten, för att undvika klumpar, omväxlande med...

2

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vattnet. Blanda socker, vetemjöl, kakao och bakpulver i en bunke. Tillsätt smör- och vattenblandningen och äggen och rör till en jämn smet. Häll smeten i en v...

8-10
2

Kläm fast ett bakplåtspapper om botten till en form med löstagbar kant. Sätt ugnen på 200°. Smält matfett och choklad var för sig. Låt svalna. Vispa ägg och råsocker pösigt. Tillsätt mjöl och va...

15-20
2

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa 2 runda former (24 cm dia.). Lägg åt sidan. Sila ihop mjöl kakao, bikarbonat och salt i en skål (varför sila kanske du undrar? det är för att skapa en lufti...

2

Sätt ugnen på 200 grader. Smält choklad och smör i ett vattenbad. Lägg äggulorna i en skål och äggvitorna i en annan. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Häll i sockret med gulorna och vispa pösigt....

2

Smält blockchokladen och matfettet i en kastrull på svag värme. Rör om då och då. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner mjölet i äggvispet. Tillsätt chokladblandningen och rör det till en...

50 min
1
1

Sätt ugnen på 200 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper runt botten till en form med löstagbar kant. Smält smör och choklad var för sig. Låt svalna. Vispa ägg och råsocker pösigt. Tillsätt mjöl...

15-20
1

Ugn: 175° Skär chokladen i mindre bitar. Lägg dem i en skål som tål värme. Tillsätt kaffe och whisky. Smält chokladen över vattenbad. Låt det svalna något. Rör socker och smör ljust och poröst....

1

Ugnstemperatur:175 grader. Gräddning: ca 40 minuter. Börja med att vispa ägg och socker pösigt. Blanda de båda mjölsorterna och bakpulvret. Vänd ner detta tillsammans med kakao i smeten och bla...

1

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en tårtform som rymmer ca 2 liter. Vispa samman ägg och socker till en vit och pösig smet. Blanda samman de torra ingredienserna och rör försiktigt ner dem i smet...

10-12

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret. Vispa upp äggvitorna och tillsätt sockret. Blanda försiktigt ner äggulor, smör, kaffe och choklad. Till...

10-12

Ugn 200° Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i kastrullen med smör. Ta kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält. Vispa i socker och sedan äggen ett i tage...

14

Sätt ugnen på 175°. Klä en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter) med aluminiumfolie. Blanda apelsinskal, pressad apelsin och eventuell Cointreau. Värm sakta tills det knappt kokar. Bry...

16

Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant. Dela äggen i gulor och vitor. Lägg vitorna i en skål och vispa till fast skum. Vänd i gulor och Flor med chokladsmak. Blanda m...

12

Ugn 175 ° Visp ägg och socker riktigt ljust och poröst. Tillsätt pressad citronsaft. Smält smöret och tillsätt grädden. Blanda samman mjölet med med bakpulver och kakao. Sikta ner det i äggs...

10

Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder under fortsatt kraftig omrörning. Blanda samman mjöl med bakpulver, kakao och vaniljsocker. Rör ner det omväxlande med grädden i sm...


Hacka chokladen. Koka upp 2 dl av grädden, ta från värmen. Tillsätt chokladen, rör om tills den smält och krämen är blank och slät. Låt svalna till svagt ljummen temperatur. Vispa samman resten av...

10-12

Ugn: 175° Dela chokladen i mindre bitar. Lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med kaffe och whisky. Låt chokladen smälta över vattenbad. Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggul...


Sätt ugnen på 175 grader. Tina hallonen om du tänker använda frysta. Blanda äggulorna och sockret i en bunke och vispa till en tjock, pösig smet - när man lyfter vispen ska smeten ringla långsamt...

2 h
10-12

Sätt ugnen på 200 grader. smörj en form och använd kokos som ströbröd. Ta fram äggen minst en halvtimme innan du börjar. På så sätt blir det lättare att få ihop dom med den smälta chokladen. Dela äg...

10

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.