Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta

Finns det något godare än en krämigt fyllig chokladtårta med en rykande kopp kaffe till? Knappast! En chokladtårta passar till alla möjliga högtidliga tillfällen, allt från barnkalaset till bröllopsfesten. Matklubben har samlat en mängd recept på underbara chokladtårtor i alla dess former och för alla de där tillfällena då man vill baka något lite extra gott och lyxigt. Prova till exempel ett recept på chokladtårta med en hallonmousse. Riktigt ståtlig blir tårtan om du gör flera bottnar och staplar på varandra med den gudomligt goda hallonmoussen emellan. En tårta väl värd att serveras på bröllopet! När du bara vill ha något snabblagat men samtidigt festligt, prova ett recept på fransk chokladtårta. Lika enkelt att slänga ihop som en kladdkaka, men bra mycket lyxigare i smaken.


Rör smör och socker krämigt,tillsätt äggulan. Sikta de torrra ingredienserna i en skål o blanda sedan ner dem i smörsmeten lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Rulla ut degen till 2 rull...

1 h 30 min
20

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta mandel och nötter i en torr stekpanna och mal dem sedan. Vispa sötningsmedel och smör. Rör ner äggulorna, ett i taget, med smöret. Blanda kakaon med nöttblandingen och...

45 min
12-14
2

Smält matfett och florsocker i en kastrull. Blanda i de krossade kakorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Ställ kallt. Kolafyllning: blanda samman mjölk, margarin och strösocker...

12
1

Mixa hasselnötter, mandel, aprikoser och choklad i en matberedare till en jämn smet. Tryck ut smeten till en rund botten på ett bakplåtspapper. Vispa grädden och tillsätt vaniljen. Klicka ut grädde...

1

Sätt ugnen på 170°. Smöra en rund form med löstagbar botten, se till att ha en som sluter riktigt tätt då smeten är lite lös. Smält Fazer Ögon Mörk Choklad och smör i vattenbad. Blanda noga och lå...


Smöra en rund form (20 cm i diameter) och lägg bakplåtspapper i botten. Fyllning: Hetta upp grädden tills den nästan kokar. Lägg i den vita chokladen i en matberedare och hacka den grovt. Häll ne...

4 h 5 min
6-10
4

Botten: Smörj och bröa en form, ca 21 cm. Ställ en skål av rostfritt stål över en kastrull med sjudande vatten. Vispa ägg och socker i skålen i 5 minuter eller tills smeten tjocknad.Tag från värmen o...

8
3

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund bakform, ca 22 cm i diameter och mjöla den med maizenamjöl. Smält matfettet på svag värme och lägg ner mintchokladen. Rör om tills chokladen smält och ta från...

8
2

Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Vispa grädden ganska hård. Hacka chokladen och låt smälta i vattenbad. Gör en äggkräm genom att blanda äggulor, socker och vatten i en skål och ställ i ett sjudande...

8

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant (26 diameter) med margarin. Finhacka chokladen. Smält margarinet och slå det varmt över chokladen. Rör om tills all choklad har smält. Vis...

10-12

Klipp ett bakplåtspapper stort som tårtformen, 24 cm, och lägg i botten på en springform. Smörj kanterna. Smält choklad och smör i en kastrull. Rör ner sockret. Skilj på gulor och vitor. Rör ner g...

12

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull, ta den sedan av plattan och rör i socker och ägg. När detta är väl blandat rör i resten av ingredienser...

1 h
10

Blötlägg russin i alkohol några timmar. Smörj ett papper och lägg i en form med löstagbar botten, mjöla. Smält chokladen och rör ner smöret tills allt är smält. Vispa äggulor och socker poröst. Rör i...

10

Riv mandelmassan i en skål och rör i äggen ett i taget. Sikta i kakaon och blanda till en smet. Kläm fast ett bakpapper i botten på en form med löstagbar kant. Smörj kanterna, bred ut smeten i for...

10
14

Botten: Kläm fast ett bakplåtspapper om botten till en form med löstagbar kant. Sätt på ugnen på 200*. Smält matfettet och choklad var för sig. Låt svalna. Vispa ägg och råsocker pösigt. Tillsätt mjö...

4 h 30 min
15-20
3

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda ihop övriga ingredienser och vänd ner i smeten försiktigt. Häll smeten i en smord och bröad form ca 2 l, 23 cm i diamater...


Chokladkakan: Dela en springform (18cm), fukta botten och lägg ett bakplåtspapper över. Sätt ihop formen och klipp bort resten av bakplåtspappret med 4cm marginal. Vispa ägg och socker luftigt. Ti...


Sätt ugnen på 200° och smörj 4 - 5 cocotter eller andra ugnssäkra portionsformar. Smält smöret, låt det svalna till fingervarmt och låt chokladen smälta i det. Vispa socker och ägg pösigt. Vänd...

4

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Häll det smälta smöret över chokladen och rör om tills allt smält. Vispa ägg och socker pösigt med en el...

4

Skilj äggulor och äggvitor åt i olika skålar. Smält smöret och bryt i chokladen som får smälta i. Vispa äggvitan till hårt skum. Vispa äggulan och sukrinet vitt och pösigt. Ha i vaniljpulvret och...

30 min
10
3

Smält choklad och smör. Vispa ägg och socker. Blanda ner mjöl samt choklad/ smör blandningen. Häll smeten i en form med avtagbar botten (smörad). Grädda i nedre delen av ugnen i 225* i ca 15 min...

3

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form (ca 20 cm i diameter) med aluminiumfolie. Använd gärna en form med löstagbar kant. Mät upp starkt kaffe. Sätt kastrullen i en större kastrull med sjudand...

8-10
2

Tårtbottnarna: Häll alla ingredienserna i en matberedare och kör till slät smet. Bred ut i 2 formar 20 cm i diametern. Grädda 180 grader i ca 25-30 min När kakorna är klara ta ur dem ur for...

8
2

Sätt ugnen på 200 grader. Kaka: Smält smöret i en 2-liters kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör till en blank smet utan klumpar. Vispa ner sockret och sedan äggen,...

1
2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.