Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta

Finns det något godare än en krämigt fyllig chokladtårta med en rykande kopp kaffe till? Knappast! En chokladtårta passar till alla möjliga högtidliga tillfällen, allt från barnkalaset till bröllopsfesten. Matklubben har samlat en mängd recept på underbara chokladtårtor i alla dess former och för alla de där tillfällena då man vill baka något lite extra gott och lyxigt. Prova till exempel ett recept på chokladtårta med en hallonmousse. Riktigt ståtlig blir tårtan om du gör flera bottnar och staplar på varandra med den gudomligt goda hallonmoussen emellan. En tårta väl värd att serveras på bröllopet! När du bara vill ha något snabblagat men samtidigt festligt, prova ett recept på fransk chokladtårta. Lika enkelt att slänga ihop som en kladdkaka, men bra mycket lyxigare i smaken.


Sätt ungen på 175 Klä en springform med bakplåtspapper (lägg pappret på skivan och dra ihop formen) Smält smöret & kakaon tillsammans i en kastrull ( ett tips är att blanda ihop dem innan man värmer...

1 h 10 min
8-10

Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast bakplåtspapper i botten på 2 formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Dela chokladen i bitar och smält den över vattenbad, ställ åt sidan och låt svalna....

2

Smält och koka upp smöret. Tillsätt sockret och därefter äggulorna. Vispa upp äggvitorna och vänd ned dem i blandningen sv smör, socker och äggula. Smält blockchokladen över vattenbad och blanda i...

1 h
8

Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner vätskan och tillsätt sedan torrvarorna medan du vispar med elvisp på lägsta hastighet. Smörj och bröa en kakform. Häll i smeten och grädda i 175 grader i ca...

45 min
10-15

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa (till botten) ägg och socker poröst. Blanda kakao, potatismjöl, bakpulver och salt. Sikta ner det i ä...

8-10

Smält smör och blockchoklad på svag värme. Rör hela tiden. Blanda i pulverkaffet. Vispa ägg + socker. Rör ner chokladsmeten, nötterna, vaniljsockret och mjölet. Häll allt i en form (ca 23cm me...

10

Kaka: Smält chokladen i vattnet. Tillsätt sockret och rör om väl. Tillsätt mandeln och rör ytterligare i 2 minuter. Tag kastrullen från värmen och låt svalna helt. Rör ner äggulorna och vispa äggvito...

2 h
8-10

Värm ugnen till 180 grader Lägg bakplåtspapper i botten av formen Smält chokladen i en skål över vattenbad, låt smöret smälta i den varma chokladen Vispa 2 hela ägg och 4 äggulor med 1 dl strösoc...

8-10

Mät upp vetemjöl och florsocker i en skål. Arbeta in smöret med fingertopparna eller med en gaffel till en gryning massa. Tillsätt äggulan. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila i kylen i ca 3...


Mixa alla ingredienserna till bottnen i en matberedare och pressa ner massan i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Ställ den i kylen medan du gör chokladkrämen. Mixa de blötlagda cashe...

10-12

Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den på svag värme. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Rör ner äggen, ett i taget. Blanda ner den smälta chokladen samt mjöl o...

10

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Rör i socker, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner äggen, ett i taget, och till sist vetemjölet. Bred u...

10-12

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar botten (24 cm). Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda det med kaffe och kakao. Blanda ner den kalla smälta smörblandningen...

10-12

Flisa blockchokladen och lägg den i en skål tillsammans med matfettet. Smält alltsammans i vattenbad. Låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt den smälta chokladen och fettet, blanda...

45 min

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser, d.v.s. mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Smält smör och choklad på svag värme. Blanda i marmelad och madeira. Vispa upp äggen...

1

Vispa all grädden och tag undan lite mer än hälften till garnering. Lägg resten på den ena marängbottnen och fördela ananasen ovanpå. Lägg samman tårtbottnarna. Bred lite grädde runtom och ovanpå...


Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och ägg länge tills det ljusnar och blir riktigt pösigt. Skrapa ur fröna ur vaniljstången, tillsätt detta och apelsinskalet. Smält smör och choklad var för si...

15-20

Vispa ägg och socker pösigt. Finmal eller kör till nötterna till smulor i matberedaren. Blanda mjölet med bakpulvret och de malda nötterna. Häll i en smord och bröad form, gärna med lite kakao i bröds...

30 min
5-6

Tårtbottnar: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen och rör ner sockret och äggen. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål och rör ner det i smete...

10

Tårtbotten: Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm. Riv mandelmassa och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i formen, grädda i nedre delen i ugnen i ca 20 minu...

5 h
8

Bottnar: Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och finhacka chokladen. Blanda tills chokladen smält. Rör i smör-choklad blandningen i ägg och sockersmeten och tillsätt sed...

6

Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen...

1 h
8-10

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla två runda bakformar, 16-18 cm i diameter. Smält smöret och låt det svalna. Blanda socker, mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt. Tillsätt det smälta...

12-14

Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, kakao, socker och bakpulver. Separera äggen och rör ner äggulorna samt sirap, mjölk och smält smör i smeten. Vispa äggvitorna till ett fast...

12

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.