Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtartelette med chokladganche, chokladmousse och hallonpulver

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett ljuvligt bakverk för alla chokladälskare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Chokladbotten: Nyp ihop samtliga ingredienser i en bunke till en deg som nätt och jämt går ihop. Tillsätt eventuellt växtgrädde om degen känns för torr. Plasta in degen och låt den vila i minst 30 minuter i kylen.
  3. Kavla ut degen försiktigt på mjölat bakbord. Den ska bli ca 3 mm tjock. Degen kommer att vara ganska spröd så var inte rädd om den spricker, det går bra att lappa ihop degen i formarna. Du kommer dessutom att fylla formarna med ganache och mousse, så lite skavanker spelar mindre roll.
  4. Här används 4 små formar med en diameter på 8 cm. Tryck ner den kavlade degen i formarna. Ta bort överflödig deg och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  5. Chokladganache: Smält chokladen tillsammans med grädden över ett vattenbad. Låt svalna något innan du häller den över chokladbottnarna. Låt stå i kylen i minst 1 timme. Strössla sedan över en nypa salt.
  6. Chokladmousse: Smält chokladen över ett vattenbad tillsammans med grädden. Låt blandningen svalna helt i kylen och vispa den sedan till en fluffig mousse. Söta med florsocker.
  7. Häll upp i en spritspåse och spritsa sedan moussen över tarteletterna. Låt stå i kylen i 30 minuter och pudra eventuellt över hallonpulver precis före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.