Ett ljuvligt bakverk för alla chokladälskare!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Chokladbotten:
Nyp ihop samtliga ingredienser i en bunke till en deg som nätt och jämt går ihop. Tillsätt eventuellt växtgrädde om degen känns för torr. Plasta in degen och låt den vila i minst 30 minuter i kylen.
- Kavla ut degen försiktigt på mjölat bakbord. Den ska bli ca 3 mm tjock. Degen kommer att vara ganska spröd så var inte rädd om den spricker, det går bra att lappa ihop degen i formarna. Du kommer dessutom att fylla formarna med ganache och mousse, så lite skavanker spelar mindre roll.
- Här används 4 små formar med en diameter på 8 cm. Tryck ner den kavlade degen i formarna. Ta bort överflödig deg och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
- Chokladganache:
Smält chokladen tillsammans med grädden över ett vattenbad. Låt svalna något innan du häller den över chokladbottnarna. Låt stå i kylen i minst 1 timme. Strössla sedan över en nypa salt.
- Chokladmousse:
Smält chokladen över ett vattenbad tillsammans med grädden. Låt blandningen svalna helt i kylen och vispa den sedan till en fluffig mousse. Söta med florsocker.
- Häll upp i en spritspåse och spritsa sedan moussen över tarteletterna. Låt stå i kylen i 30 minuter och pudra eventuellt över hallonpulver precis före servering.
Publicerat den
14 juni 2017
Liknande recept
Skriv kommentar