Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron och vitlöks kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Min favorit! För vuxna och barn! Snabbt, enkelt och super gott! Vitlöken gör sig inte alls stark, vilket man kan tro eftersom det är så mycket kyckling i. En mycket fräsch rätt som gör sig bra kall som varm.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen på 220 grader. Pressa citron och ha i övriga ingredienser. För att få kycklingen extra krispig så brukar jag dela den på mitten och steka snabbt i stekpannan tills den får färg och ev salta lite. Sedan lägger jag den i en panna och häller på lite av citronmarinaden. Låter den stå i ugnen ca 60 min och under den tiden häller jag på marinad ca 3 ggr. Om man vill är det super gott att ha blandade rotfrukter och champinjoner i, de suger åt sig av marinaden och blir saftiga och goda. Marinaden som blir över i pannan brukar jag hälla på ev riset. Den går även att reda så den blir tjock och krämig. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.