Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronäppelkaka med kokos

 
Skriv ut

Som topping strös citronskal och kokos över kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbar kant som mäter 26 cm i diameter och strössla med kokos. Smält smöret, tillsätt mjölken och ställ åt sidan.
  2. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Vispa i smör- och mjölkblandningen, lemoncurd och sist äggen. Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
  3. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Stick ner klyftorna i smeten i ett tätt fint mönster.
  4. Blanda citronskal och kokos och strö över.
  5. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Känn med en provsticka att kakan är färdiggräddad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.