Den här friska cheesecaken är en lätt och läcker version av en klassisk dessert. Alla kommer att älska den.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull på låg värme. Blanda ner kexsmulorna i smöret. Smörj en fyrkantig form med löstagbar botten, 20x20 cm i diameter. Lägg kexblandningen i formen och pressa med fingrarna till en slät botten. Ställ in i kylen och låt stelna.
- Vispa ihop färskost och socker tills det är väl blandat. Vispa först ner skal från en citron och saft från två citroner. Tillsätt sedan vispgrädde och 2 dl mjölk. Vispa tills väl blandat.
- Värm 1 dl mjölk i en kastrull och lägg i gelatinbladen. Låt gelatinet smälta under omrörning på låg värme.
- Vispa ner gelatinet i färskostsmeten. Häll smeten över kexbottnen och kyl två-tre timmar eller tills smeten har stelnat. Ta ut kakan ur formen och skär den i nio rutor. Garnera rutorna med tunna strimlor citronskal från den andra citronen.
Publicerat den
9 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar