Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrongrässoppa med kokosmjölk och tortellini

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Smaka på citrongräset innan det blandas ner soppan. Är smaken alltför intensiv kan antalet citrongräs halveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och grovhacka lök, vitlök och citrongräs. Lägg allt i en kastrull tillsammans med limeblad, vin, buljongtärning, vatten och kokosmjölk.
  2. Koka upp och låt sjuda ca 15 min under lock. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten.
  3. Mixa soppan med mixerstav eller matberdare. Sila genom en finmaskig sil ner i en ny kastrull. Låt koka upp och smaka av med salt och socker. Skumma gärna soppan med hjälp av en mixerstav.
  4. Koka tortellini enlig anvisningen på paketet. Fördela pastan i djupa tallrikar. Häll över soppan och garnera med salladslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.