- Serverar: 12 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Ljuvligt och syndigt god kaka!
Har man väl börjat äta av den, är det svårt att sluta
Instruktioner
- Jag använde fil istället för yoghurt, och rapsolja+valnötsolja istället för solrosolja.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ihop ägg och socker till en fluffig vit smet (10 min). Rör i yoghurt, honung, citronskal och solrosolja.
- Blanda i en separat skål ihop vetemjöl och bakpulver och vispa till sist försiktigt ned detta i smeten.
- Smörj en form med löstagbara kanter och strö sesamfrön på botten och kanter. Spar 1 msk till själva kakan.
- Ös ned smeten i formen, strö över råsocker och sesamfrön och grädda den i 30 minuter.
Tag ut kakan och låt svalna.
Publicerat den
17 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar