Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkaka med sesamfrön

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Ljuvligt och syndigt god kaka! Har man väl börjat äta av den, är det svårt att sluta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Jag använde fil istället för yoghurt, och rapsolja+valnötsolja istället för solrosolja.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Vispa ihop ägg och socker till en fluffig vit smet (10 min). Rör i yoghurt, honung, citronskal och solrosolja.
  4. Blanda i en separat skål ihop vetemjöl och bakpulver och vispa till sist försiktigt ned detta i smeten.
  5. Smörj en form med löstagbara kanter och strö sesamfrön på botten och kanter. Spar 1 msk till själva kakan.
  6. Ös ned smeten i formen, strö över råsocker och sesamfrön och grädda den i 30 minuter. Tag ut kakan och låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.