En vårlig, fräsch dessert med bra syra och en rolig twist med timjan och lakrits.
Instruktioner
- Blanda ägg, citronsaft och socker i en kastrull. Skär smöret i små tärningar. Värm försiktigt upp äggblandningen under vispning tills den börjar tjockna. Tillsätt smöret och värm till tjock konsistens 80 grader. Sila krämen och ställ in i kylen ca 12 timmar.
- Glass:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
Klyv och skrapa ur vaniljstången. Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och- frön. Vispa äggulor och socker poröst. Häll gräddmjölken över äggblandningen under vispning.
- Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm under omrörning till 80 grader. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i smeten. Låt kallna och frys sedan i glassmaskin.
- Maräng:
Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa äggvitor och citronsaft fluffigt. Tillsätt sockret, undan för undan och vispa till en fast marängsmet. Blanda i hackad timjan.
- Bred ut marängsmeten på bakplåtspapper ca ½ cm tjockt. Torka marängen mitt i ugnen ca 2 timmar, tills marängen är krispig och torr.
- spritsa små klickar av citronkrämen på tallrikar.
Lägg hallon mellan citronkrämsklickarna. Lägg en kula glass i mitten. Bryt några bitar maräng och ställ dem mot glassen. Pudra över lakritspulver och servera.
Publicerat den
15 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar