Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkyckling med quinoasallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den enkla quinoasalladen med tomat och mynta passar utmärkt med doftande och smakrik citronkyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kycklingfiléerna i en skål av glas eller porslin. Blanda soja, persilja och vitlök med hälften av oljan och citronsaften. Häll marinaden över kycklingen. Vänd kycklingen i marinaden, täck över med plastfolie och marinera 3-6 timmar, vänd då och då.
  2. Ta ut kycklingen ur kylen 30 minuter före tillagning. Lägg quinoan i en kastrull med 3 dl vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 5 minuter tills den är mjuk. Låt rinna av och låt svalna. Blanda quinoan med resten av oljan och citronsaften. Vänd ner tomater och mynta och blanda väl.
  3. Hetta upp en grillpanna på medelvärme och grilla kycklingbrösten 5-8 minuter på varje sida beroende på tjocklek tills de är genomstekta. Servera med quinoasallad och ev citronklyftor att pressa över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.