Den enkla quinoasalladen med tomat och mynta passar utmärkt med doftande och smakrik citronkyckling.
Instruktioner
- Lägg kycklingfiléerna i en skål av glas eller porslin. Blanda soja, persilja och vitlök med hälften av oljan och citronsaften. Häll marinaden över kycklingen. Vänd kycklingen i marinaden, täck över med plastfolie och marinera 3-6 timmar, vänd då och då.
- Ta ut kycklingen ur kylen 30 minuter före tillagning. Lägg quinoan i en kastrull med 3 dl vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 5 minuter tills den är mjuk. Låt rinna av och låt svalna. Blanda quinoan med resten av oljan och citronsaften. Vänd ner tomater och mynta och blanda väl.
- Hetta upp en grillpanna på medelvärme och grilla kycklingbrösten 5-8 minuter på varje sida beroende på tjocklek tills de är genomstekta. Servera med quinoasallad och ev citronklyftor att pressa över.
Publicerat den
15 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar