Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmaräng paj

 
  • Serverar: 1-2 portioner
Skriv ut

Lätt att göra, väldigt fräsch och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ingredienserna till pajdegen (gärna i matbredare, annars får man gegga ner händerna så det blandar sig ordentligt.)
  2. Tryck ut degen i pajform, låt stå kallt en stund om du har tid, annars kör in den i ugnen direkt, 225°c i 20 min, eller tills den börjar få färg.
  3. Gör under tiden citronkrämen, blanda vatten, socker, maizena och citronsaft, samt rivet citronskal. Låt koka upp och bli tjock. Puttra en stund, och sen i med äggulorna. Puttra en stund till och så i med margarinet. Låt krämen och pajskalet svalna lite. Ställ ut det på balkongen eller nåt.
  4. Vispa äggvitorna hårt till marängen, och rör sen försiktigt i sockret.
  5. Häll krämen i pajskalet, och bred sen marängsmeten ovanpå. Grädda i 150°c ca 10 min. Marängen ska också få färg.
  6. Den är faktiskt godast dan efter tycker jag, men jättegod när den nyss kommit ur ugnen också.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.