Lätt att göra, väldigt fräsch och god.
Instruktioner
- Rör ihop ingredienserna till pajdegen (gärna i matbredare, annars får man gegga ner händerna så det blandar sig ordentligt.)
- Tryck ut degen i pajform, låt stå kallt en stund om du har tid, annars kör in den i ugnen direkt, 225°c i 20 min, eller tills den börjar få färg.
- Gör under tiden citronkrämen, blanda vatten, socker, maizena och citronsaft, samt rivet citronskal. Låt koka upp och bli tjock. Puttra en stund, och sen i med äggulorna. Puttra en stund till och så i med margarinet.
Låt krämen och pajskalet svalna lite. Ställ ut det på balkongen eller nåt.
- Vispa äggvitorna hårt till marängen, och rör sen försiktigt i sockret.
- Häll krämen i pajskalet, och bred sen marängsmeten ovanpå.
Grädda i 150°c ca 10 min. Marängen ska också få färg.
- Den är faktiskt godast dan efter tycker jag, men jättegod när den nyss kommit ur ugnen också.
Publicerat den
3 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar