Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmarinerade oliver med parmesantoast

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Låt oliverna rinna av. Tvätta citronen och skär den i små tärningar. Skala och skiva vitlöken tunt. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten. Skär osten i tärningar.Blanda oliverna väl med citron, vitlök, pepparfrukt, timjan och olivolja. Vänd ner osten.Täck och ställ kallt några timmar eller över en natt. Parmesantoast Sätt ugnen på 200 grader. Kantskär och kavla ut brödet mycket tunt. Ta ut rundlar, ca 6 cm i diameter, av varje skiva. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Bred på smör, ev smaksatt med vitlök, och strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen 7-8 min tills osten smält och fått lite färg. Servera varm eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.