Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmarmelad med vanilj

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En god, sötsyrlig marmelad. Citron och vanilj ger en underbar, sötsur smak. Ca 2-3 burkar beroende storlek på burk. Tips: vaniljen kan uteslutas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba och tvätta citronerna väl. Skala med potatisskalare bort det gula skalet och strimla det fint. Skär ut fruktköttet. Var noga med att inget av det vita kommer med. Lägg fruktkött och strimlat skal i en kastrull och tillsätt vatten. Dela den halva vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i kastrullen och koka upp. Låt blandningen sjuda i 10-15 minuter under omrörning. Tillsätt syltsocker, låt sjuda i 10 minuter till.
  2. Fyll marmeladen på väl rengjorda, varma burkar och förslut. Låt vaniljstången ligga kvar i en burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.