Ge smaklökarna något gott genom att servera den här fettsnåla citronkycklingen som är fylld med vitaminer.
Instruktioner
- Lägg kycklingfiléerna sida vid sida i en ugnsfast form.
- Gör marinaden. Blanda citronsaft, vitlök, honung, balsamvinäger, 1 msk olivolja och 1 msk persilja.
- Häll marinaden över kycklingen. Vänd kycklingen så att den täcks helt av marinad.
- Täck formen med plastfolie och sätt in i kylen, marinera cirka 30 minuter.
- Pensla en grillpanna med resten av oljan och hetta upp tills pannan är mycket het. Ta upp filéerna ur marinaden, spara marinaden.
- Lägg kycklingfiléerna på grillpannan.
- Bryn snabbt cirka 1-2 minuter på varje sida tills de är väl brynta runt om. Sänk värmen och stek cirka 15 minuter, vänd dem 1-2 gånger tills de är genomstekta.
- Häll marinaden över kycklingen och koka upp.
- Lägg kycklingen på ett serveringsfat och häll över skyn, strö över citronskal och resten av persiljan.
- Skär citronen i klyftor och servera den med kycklingen.
- Ris och grönsallad passar bra till.
Publicerat den
4 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar