Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrontorsk på spenatbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vilken kombination! Dessa saftiga fiskfiléer passar utmärkt på en bädd av vitlöksdoftande spenat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg morot och paprika i en kastrull. Täck med vatten och koka upp på medelvärme, koka i 5 minuter. Låt rinna av.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered 4 smörpappersblad à 20x25 cm. Lägg en torskfilé på varje papper. Strö över rivet citronskal och gräslök. Placera en citronskiva i varje paket och lägg på klickar av margarinet. Lägg paprikan och morötterna runt fiskfiléerna. Fördela citronsaften i de fyra paketen. Lägg paketen på en smord plåt och baka i ugnen i 15 minuter.
  3. Fräs vitlöken i oljan i en teflonstekpanna ca 1 minut. Tillsätt spenaten. Värm under omrörning tills den är genomvarm, ca 5 minuter.
  4. Lägg upp spenaten på tallrikar. Klipp upp fiskpaketen och lägg fisk och grönsaker ovanpå spenaten. Droppa över skyn som samlats i paketen och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.