Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Clafoutis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Plommonkaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. 175 grader ca 45 min beroende på ugn. Dela plommonen i kvartar och ta bort kärnorna (jag hade 4 gula och 4 röda plommon).
  2. Vispa grädden, vispa ner äggen, mjöl, socker och bittermandeloljan. Häll i en smord form och placera ut plommonen på smeten. Mina plommon sjönk till botten, men det blev gott i alla fall om än inte så snyggt som de med körsbär ovanpå.
  3. Pudra över florsocker innan servering, inte nödvändigt, men det ser lite snyggare ut så.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lixa 7 september 2008

    Detta verkar ju gott men alltså hur länge skall den vara i ugnen och vilken ugnstemperatur? Vill du vara snäll och komplettera med detta?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.