Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Clafoutis med körsbär

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

210 kalorier per portion En lättsötad fransk varm ugnspannkaka med färska körsbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Pensla fyra ugnssäkra portionsformar med olja.
  2. Blanda mjöl, salt och socker i en skål, tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken samt ägget.
  3. Lägg körsbären i formarna och häll på smet. Grädda i ugnen tills smeten har stelnat och fått fin färg, 25-30 minuter.
  4. Sikta över florsocker och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.