Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cranks dränkta citronkaka

 
Skriv ut

David Canters recept på Sugar Soaked Lemon Cake. Urmodern till alla västerländska vegetariska restauranger, Cranks på Carnaby Street i London, öppnade 1961 och utvecklades snart till en framgångsrik kedja fram till i början av 80-talet då en av de tre grundarna/ägarna, David Canter, hastigt gick bort. Cranks såldes till Guinness och expanderade – till döds. Efter ett antal fåfänga försök, av olika ägare med vitt skilda intressen, att rädda konceptet Cranks, finns i dag bara en enda Cranks kvar – i Totnes Devonshire. David Canters recept lever dock vidare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en kvadratisk form, c:a 18 cm. Värm smöret och sockret – utom 3 msk – i en kastrill över svag värme tills smöret smält. Dra av och rör ner det rivna citronskalet.
  2. Vispa ägget i en skål och vispa sedan ner det i sockerblandningen. Vänd ner mjöl och bakpulver och häll upp smeten i formen.
  3. Grädda i 200°C i c:a 30 minuter tills en provsticka nätt och jämt förblir torr. Ta ut och låt svalna i formen. Ta ut.
  4. Värm citronsaften med de resterande 3 msk socjer, Pricka kakan med provstickan och dränk sedan kana med citronsaften när den fortfarande är varm. Låt kakan svalna i formen. Skär den i skivor och servera med en bit skinnfri citron på.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.