Underbart som avslutning på en perfekt måltid.
Instruktioner
- Skär upp vaniljstången på längden och lägg
den i en kastrull tillsammans med mjölken och
kanelstången. Låt koka upp och ställ åt sidan.
- Vispa upp äggen med äggulorna och sockret
till krämig konsistens i en bunke.
- Lyft ur vanilj- och kanelstången och rör långsamt ner mjölken i ägg- och sockerblandningen. Ställ bunken i hett vattenbad, exempelvis i en större kastrull med hett vatten, och vispa tills blandningen är tjock och krämig(10–15 minuter med handvisp).
- Häll upp i 4 små skålar och ställ i frysen i 30
minuter.
- Rör ut 1 dl socker i en kastull med 1 dl vatten och låt sjuda på låg värme tills det börjar bli brunt. Häll såsen över puddingarna medan den fortfarande är het och ställ tillbaka alltsammans i frysen. Servera kallt.
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar