Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crema Catalana

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart som avslutning på en perfekt måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär upp vaniljstången på längden och lägg den i en kastrull tillsammans med mjölken och kanelstången. Låt koka upp och ställ åt sidan.
  2. Vispa upp äggen med äggulorna och sockret till krämig konsistens i en bunke.
  3. Lyft ur vanilj- och kanelstången och rör långsamt ner mjölken i ägg- och sockerblandningen. Ställ bunken i hett vattenbad, exempelvis i en större kastrull med hett vatten, och vispa tills blandningen är tjock och krämig(10–15 minuter med handvisp).
  4. Häll upp i 4 små skålar och ställ i frysen i 30 minuter.
  5. Rör ut 1 dl socker i en kastull med 1 dl vatten och låt sjuda på låg värme tills det börjar bli brunt. Häll såsen över puddingarna medan den fortfarande är het och ställ tillbaka alltsammans i frysen. Servera kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.