Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crispkaka á la Svea

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Enkel god tårta, barnens favorit

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda i sockret och ris crispen försiktigt. Lägg smeten i långpanna på smord bakplåtspapper (fastnar annars). Grädda i 150 grader ca 30 minuter. Låt kallna.
  2. Lägg ingredienserna till chokladkrämen i en tjockbottnad kastrull, låt sjuda. Tillsätt smöret och chokladen, rör om.. Dela tårtbotten i två delar, bred chokladkrämen på en botten, sätt den andra delen ovanpå. Överst chokladkräm och till sist vispad grädde. Jag brukar toppa med dajmkulor eller dyl. Lycka till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.