Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crunchies med apelsin

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det här är ett recept som lätt blir en favorit hemma. Pröva även att skära i mindre bitar som småkakor och du får ett nytt inslag på kakfatet. Kakan är knaprig men ändå härligt seg. Ur boken "Njut en liten smula" av Therese Wikström. Jag har faktiskt besökt detta ljuvliga café/konditori i Norrtälje en solig sommardag för några år sedan ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Smält smöret. Blanda samman alla ingredienserna till en smet. Klä en form med bakplåtspapper och slå kaksmeten i formen (storlek på formen anges ej). Platta till smeten så att den blir slät.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter tills kakan är gyllenbrun. Låt den svalna och skär den i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.