Skala ingefära, lök och vitlök och hacka det fint. Riv av citronskalet och pressa ur saften. Rör eller vispa ihop det hela med currypastan.
Skär kycklingfiléerna i 1 cm. tjocka strimlor. Smält smöret i en stor panna eller i en wok. Lägg i kycklingstrimlor, stek dem på hög värme på alla sidor och ta sedan upp dem igen.
Häll bort allt fett, utom en tunn hinna. Häll i sojasås, låt det koka upp ett ögonblick och skrapa bort stekrester från pannan. Lyft lite på det tjocka lagret av "skinn" på kokosmjölken, rör i hälften av mjölken och spara resten.
Rör i currypastan. Låt det puttra på svag värme i 1-2 minuter - kom ihåg att vispa! Krydda med socker och häll i kokosmjölken lite åt gången. Blanda i citronsaft. Till sist tillsätts den sista slatten med kokosmjölk. Lägg i kycklingköttet i pannan igen. Krydda med salt och låt det bli riktigt varmt.