Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currykyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Indiskt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala ingefära, lök och vitlök och hacka det fint. Riv av citronskalet och pressa ur saften. Rör eller vispa ihop det hela med currypastan.
  2. Skär kycklingfiléerna i 1 cm. tjocka strimlor. Smält smöret i en stor panna eller i en wok. Lägg i kycklingstrimlor, stek dem på hög värme på alla sidor och ta sedan upp dem igen.
  3. Häll bort allt fett, utom en tunn hinna. Häll i sojasås, låt det koka upp ett ögonblick och skrapa bort stekrester från pannan. Lyft lite på det tjocka lagret av "skinn" på kokosmjölken, rör i hälften av mjölken och spara resten.
  4. Rör i currypastan. Låt det puttra på svag värme i 1-2 minuter - kom ihåg att vispa! Krydda med socker och häll i kokosmjölken lite åt gången. Blanda i citronsaft. Till sist tillsätts den sista slatten med kokosmjölk. Lägg i kycklingköttet i pannan igen. Krydda med salt och låt det bli riktigt varmt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.