Stycka kycklingen i 2 lår- och 2 bröstbitar.
skala och skär löken i bitar. Krossa vitlöksklyftorna och fräs detta med smör i en kastrull
på medelstark värme. Tillsätt kanel, curry cayenne,3 nypor salt och 2 kaffekoppar vatten.
Lägg ned kycklingdelar och buljongtärning i kastrullen. Sjud på låg värme i 40 minuter. Skala och tärna potatisen i pytt i panna storlek. Tillsätt potatisen i kastrullen när 15 minuter av tillagningstiden återstår. Lägg i paprikan skuren i bitar, förvällda russin, tunt skivad gurka och banan, salta nötter och gräddfil i skålar var för sig.
Häll kokande vatten över kokosflingorna så att det precis täcker och låt dra en stund. Sila upp kokosmjölken som bildats i kastrullen och lägg upp
flingorna som extra tillbehör i en liten skål.
Servera med tillbehören och kokt ris.