Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currykyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stycka kycklingen i 2 lår- och 2 bröstbitar. skala och skär löken i bitar. Krossa vitlöksklyftorna och fräs detta med smör i en kastrull på medelstark värme. Tillsätt kanel, curry cayenne,3 nypor salt och 2 kaffekoppar vatten.
  2. Lägg ned kycklingdelar och buljongtärning i kastrullen. Sjud på låg värme i 40 minuter. Skala och tärna potatisen i pytt i panna storlek. Tillsätt potatisen i kastrullen när 15 minuter av tillagningstiden återstår. Lägg i paprikan skuren i bitar, förvällda russin, tunt skivad gurka och banan, salta nötter och gräddfil i skålar var för sig.
  3. Häll kokande vatten över kokosflingorna så att det precis täcker och låt dra en stund. Sila upp kokosmjölken som bildats i kastrullen och lägg upp flingorna som extra tillbehör i en liten skål. Servera med tillbehören och kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.