Kyckling på ett nytt sätt. Denna indiska variant är lätt att laga och smakar härligt gott.
Instruktioner
- Dela kycklingen i 8 delar och ta av skinnet. Skär små skåror i kycklingen. Lägg kycklingdelarna i en skål och droppa över citronsaften. Salta och peppra kraftigt. Ställ in skålen med kycklingen i kylen tills marinaden är färdig.
- Halvera chilifrukterna och ta bort fröna. Hacka chilifrukten fint och lägg den i en skål, tvätta händerna direkt efteråt eller använd plasthandskar. Skala ingefäran, riv den fint och blanda den med chilin. Skala och pressa ner vitlöken med chilifrukten och ingefäran.
- Häll youghurten över chiliblandningen och krydda med curry och paprika. Blanda väl. Häll marinaden över kycklingen och vänd kycklingdelarna så att de täcks av marinad. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen i 8 timmar.
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och stek den i ugnen 30 minuter. Pensla kycklingen ett par gånger med marinaden under stektiden.
Publicerat den
12 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar