Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currymarinerad kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kyckling på ett nytt sätt. Denna indiska variant är lätt att laga och smakar härligt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i 8 delar och ta av skinnet. Skär små skåror i kycklingen. Lägg kycklingdelarna i en skål och droppa över citronsaften. Salta och peppra kraftigt. Ställ in skålen med kycklingen i kylen tills marinaden är färdig.
  2. Halvera chilifrukterna och ta bort fröna. Hacka chilifrukten fint och lägg den i en skål, tvätta händerna direkt efteråt eller använd plasthandskar. Skala ingefäran, riv den fint och blanda den med chilin. Skala och pressa ner vitlöken med chilifrukten och ingefäran.
  3. Häll youghurten över chiliblandningen och krydda med curry och paprika. Blanda väl. Häll marinaden över kycklingen och vänd kycklingdelarna så att de täcks av marinad. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen i 8 timmar.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och stek den i ugnen 30 minuter. Pensla kycklingen ett par gånger med marinaden under stektiden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.