Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dansk ljummen potatissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Bra mat att ha med på utflykten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och skär den i skivor. Skala och hacka löken fint. Koka löken några minuter med vattnet. Tillsätt smöret, ättikan, sockret, saltet och pepparn. Finhacka persiljan och rör i den. Låt marinaden bli riktigt het och tillsätt därefter gräddfilen. Undvik att koka gräddfilen, då kan den skära sig. Skulle ändå såsen skära sig kan man röra ut ½ msk potatismjöl i ½ dl vatten och tillsätta. Vänd försiktigt ner den skivade potatisen och värm försiktigt tills potatisen är varm.
  2. Ät potatissalladen med korv, skinka, stekt fisk eller köttbullar. En klick senap eller riven pepparrot är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.