Faktiskt helt ok, men inte godare än vanliga. Vet inte om de är så nyttiga men aningen kanske ;)
Instruktioner
- Smula jästen i en skål. Häll på mjölken och rör tills den löst sig. Blanda i ägg, kesella, margarin, socker, salt och kardemumma.
- Blanda bakpulvret i hälften av mjölet och tillsätt även detta. Arbeta därefter in mjölet till degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
- Blanda samman kesella, äpplemos, brun farin och kanel, ingredienserna till fyllningen.
- Degen kavlas ut till en tunn platta som skäres i 25 fyrkanter. Lägg en klick av fyllningen på vardera degruta. Vik samman och lägg på plåtar med skarven nedåt. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Sättt ugnen på 225-250°.
- Grädda fastlagsbullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på galler under duk. Garnera med chokladglasyr.
Publicerat den
25 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar