Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dianas lyxbitar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Kan du motstå två sorters choklad med en härlig mandel- och potatisfyllning på en mördegsbotten? Detta är verkligen en riktig liten godbit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfett och socker vitt och poröst med en elvisp. Blanda ner äggulan och mjölet i smeten. Arbeta samman allt till en deg. Låt degen stå i kylen 10-15 minuter.
  2. Gör fyllningen. Mosa potatisen med en gaffel eller mixerstav. Hacka mandeln fint. Rör matfett och florsocker smidigt. Tillsätt mandel och mosad potatis. Rör till en kräm.
  3. Kavla ut degen till en platta, 25x25 cm. Lägg degplattan på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen 10-15 minuter. Låt kakan svalna.
  4. Smält den mörka chokladen i vattenbad eller i mikron. Bred chokladen över kakan. Låt den stelna. Bred mandelfyllningen över den mörka chokladen.
  5. Gör garneringen. Smält den vita chokladen i vattenbad eller i mikron. Låt den svalna något. Fördela den vita chokladen över mandelfyllningen så att den täcker hela kakan.
  6. Skär kakan i 20 sneda rutor. Garnera varje kaka med kanderade violer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.