Kan du motstå två sorters choklad med en härlig mandel- och potatisfyllning på en mördegsbotten? Detta är verkligen en riktig liten godbit.
Instruktioner
- Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfett och socker vitt och poröst med en elvisp. Blanda ner äggulan och mjölet i smeten. Arbeta samman allt till en deg. Låt degen stå i kylen 10-15 minuter.
- Gör fyllningen. Mosa potatisen med en gaffel eller mixerstav. Hacka mandeln fint. Rör matfett och florsocker smidigt. Tillsätt mandel och mosad potatis. Rör till en kräm.
- Kavla ut degen till en platta, 25x25 cm. Lägg degplattan på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen 10-15 minuter. Låt kakan svalna.
- Smält den mörka chokladen i vattenbad eller i mikron. Bred chokladen över kakan. Låt den stelna. Bred mandelfyllningen över den mörka chokladen.
- Gör garneringen. Smält den vita chokladen i vattenbad eller i mikron. Låt den svalna något. Fördela den vita chokladen över mandelfyllningen så att den täcker hela kakan.
- Skär kakan i 20 sneda rutor. Garnera varje kaka med kanderade violer.
Publicerat den
13 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar