Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dillgravad strömming

 
  • Tid: 1 dag
Skriv ut

Detta är en enkel och jättegod strömmingsrätt som passar både till jul, påsk, midsommar och alla andra tillfällen. Det är enkelt och jättegott. Gott på buffébordet samt som förrätt till grillat Den är väldigt hållbar - bevara den i kylen så håller den 14 dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Varva strömmingsfiléerna med saltet och låt stå i 1½ timme. Skölj strömmingen väl och låt rinna av. Dra skinnet av filéerna. Koka lagen på vatten, socker, ättika, vit och svartpeppar och låt den kallna.
  2. Varva fileérna med riklig mängd av både dill och hackad röd lök. Slå lagen över och låt stå svalt med en öppen glipa. Strömmningen är färdig på drygt ett dygn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.