Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbla kakor

 
  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

Läckra, dubbla kakor med choklad- och vaniljfyllning. Det engelska originalet heter Melting moments. Välj ljusa kakor eller bruna med chokladsmak och välj vanilj- eller chokladfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop vetemjöl, (kakao), potatismjöl, florsocker och smör till en ganska lös deg i en matberedare med kniv. Har du ingen maskin kan du hacka samman ingredienserna till en deg.
  3. Lägg degen i en spritspåse och spritsa ut små platta rosor på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda kakorna mitt i ugnen 10 minuter. Låt svalna.
  4. Fyllning: Här kan du välja om du vill göra vanilj- eller chokladfyllning.
  5. Vaniljfyllning: Vispa ihop mascarpone, florsocker och vaniljsocker med en elvisp till en smidig smet.
  6. Chokladfyllning: Vispa ihop mascarpone och florsocker med elvisp till en smidig smet. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och rör ner den i smeten.
  7. Lägg samman kakorna, när de svalnat, två och två med fyllning emellan. Förvara kakorna svalt i en burk med tätslutande lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.