Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelska smörkakor

 
  • Serverar: 50-60 portioner
Skriv ut

Underbart goda till teet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smöret mjukt med en elvisp tillsammans med sockret. Tillsätt mjölet under fortsatt vispning på låg hastighet.
  2. Häll upp och knåda degen på mjölat bakbord. Platta ut degen på bakpappersklädd plåt till en ca 1 cm tjock fyrkantig platta med måtten ca 25 x 40 cm.
  3. Markera med kniv, men skär inte helt igenom, 2 x 5 cm kakor. Stick dem lätt med en gaffel. Grädda i 175 ° i ca 20 minuter tills kakorna fått en blek vetegul färg.
  4. Låt svalna något och skär sedan igenom där du gjort markeringarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.