Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel asiatisk kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkelt, snabbt och smaskigt!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i bitar, kuber på ungefär 2 cm och nagga bitarna lätt med en gaffel så blir dem extra möra och goda. Blanda olja, soya, pressad vitlök, sambal oelek och färsk eller torkad ingefära. Häll blandningen i en ugnssäker form tillsammans med kycklingbitarna och rör runt så att alla kycklingbitar täcks. Ställ in formen i mitten av ugnen. Efter ca 10 minuter, rör runt i formen för att lossa kycklingbitarna från varandra. Efter ytterligare 10 minuter är kycklingen klar. Servera med ris eller ugnsrostade rotfrukter och en kall sås, gärna tzatziki.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.