Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel kavring till smörgåstårta

 
Skriv ut

Kavring är ett mörkt kryddigt och gott, men lite kompakt bröd som ofta serveras i tunna skivor. Men det passar alldeles utmärkt i en smörgåstårta, då det lyfter fram smaken på många pålägg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1 bröd
  2. Smält matfettet, häll i filmjölken och låt den bli fingervarm, ca 37 grader. Smula jästen och rör ut den i degspadet.
  3. Blanda i sirap, kryddor, rågmjöl, och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg som släpper degens kanter. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Jäs övertäckt med bakduk i ca 30 minuter.
  4. Tag upp degen på mjölat bakbord och forma den till en längd. Lägg i en smord avlång form, ca 1 ½ liter. Låt den jäsa ytterligare 30 minuter.
  5. Ställ in formen i 225 grader. Täck formen med bakpapper och en plåt, gärna med en tyngd av t ex en järngryta eller mortel.
  6. Sänk värmen till 175 grader och grädda i ca 50 minuter. Stjälp upp kavringen på plåten och låt den grädda några minuter så att ytan får färg. Låt kallna på galler under bakduk. Skär sedan i lämpligt tjocka skivor och använd det du behöver och frys in resten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.