Tycker du att det verkar omständigt att göra en rabarberpaj? Här får du ett recept på en syrlig och fräsch rabarberkaka som är mycket enkel att baka.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skala rabarbern och skär den i ca 2 cm långa bitar.
- Blanda raberberbitarna med kardemumma och 1 msk socker i en skål.
- Vispa samman smör och 2 dl socker poröst. Tillsätt ägget och sedan mjölken.
- Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl och blanda ner i äggsmeten. Rör till en smidig smet.
- Tillsätt till sist rabarberbitarna och rör om med en slev.
- Smöra och mjöla en springform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
- Häll rabarbersmeten i formen och grädda kakan ca 30 minuter eller tills kakan fått en gyllene färg och börjar släppa formens kant. Pudra över florsocker och servera rabarberkakan med kall vispad grädde.
Publicerat den
24 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt god kaka, kommer att göras många i framtiden :-)
Jättegod!! Har nu sparat receptet
Hej! Jag bakade kakan idag, men lyckades inte alls. Den blev geggig. Ingen aning varför. Gjorde exakt som det står i receptet. Kakan var i ugnen ca 40 min. Hälsningar Andrea
Hej igen! Nu förstår jag varför jag inte lyckades. Min ugn är trasig. Undervärmen fungerar inte! Hälsningar Andrea
Mmmmmm....... Den var smaskig! Den bakar jag gärna om fleeera gånger!!! Klar 5+:are
Jättegod!!! Fick dock ha den i ugnen ca 40-45 min.