Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel rabarberkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Väldigt god kaka som är snabbgjord. Man kan utan problem byta ut rabarbern mot det mesta. Har gjort denna med blåbär, äpple/kanel, rabarber/hallon och lite annat smått och gott. Går även att göra glutenfri genom att byta ut vetemjölet till glutenfri mix.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Vispa ägg, socker och salt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och rör ned i äggsmeten tillsammans med Kesella.
  2. Häll smeten i smord, bröad (eller teflon) form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över rabarber eller annan valfri frukt eller bär. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.