En rätt som sköter sig mycket själv. Lyxigt krämig konsistens som passar perfekt till fyllig portabello.
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Instruktioner
- Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna fint. Fräs i lite olivolja tills löken mjuknar. Riv zucchinin grovt och krama ur så mycket vätska du kan. Hacka spenaten. Vänd ner i löken och låt fräsa med i någon minut.
- Häll nu på risottoris, vatten och buljongtärningar. Koka upp och rör runt. Sätt på ett lock, sänk värmen och låt puttra på i ca 15 minuter eller tills riset har blivit mjukt med en liten kärna kvar, al dente. Tillsätt eventuellt mer vatten om det kokar bort. Blanda ner de gröna ärtorna och persiljan. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva portabellosvamparna och stek gyllene i lite olivolja. Salta och peppra.
- Servera portabellosvamparna tillsammans med risotton.
Publicerat den
9 juli 2016
Liknande recept
Skriv kommentar