Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel risotto med zucchini och stekt portabello

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En rätt som sköter sig mycket själv. Lyxigt krämig konsistens som passar perfekt till fyllig portabello. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna fint. Fräs i lite olivolja tills löken mjuknar. Riv zucchinin grovt och krama ur så mycket vätska du kan. Hacka spenaten. Vänd ner i löken och låt fräsa med i någon minut.
  2. Häll nu på risottoris, vatten och buljongtärningar. Koka upp och rör runt. Sätt på ett lock, sänk värmen och låt puttra på i ca 15 minuter eller tills riset har blivit mjukt med en liten kärna kvar, al dente. Tillsätt eventuellt mer vatten om det kokar bort. Blanda ner de gröna ärtorna och persiljan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva portabellosvamparna och stek gyllene i lite olivolja. Salta och peppra.
  4. Servera portabellosvamparna tillsammans med risotton.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.