Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkelt lantbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett lättbakat ljust bröd. Gott till soppa, sallad eller med pålägg. Eller bra till picknicksmörgåsar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Strö över salt och klicka i honung. Slå över lite av det ljumma vattnet och rör tills jästen är löst. Häll i resten av vattnet. Blanda i grahamsmjöl och sist vetemjöl. Arbeta ihop degen med trägaffel. Låt den ganska lösa degen jäsa med en handduk över bunken i ungefär 1 timme.
  2. Smörj en bakplåt eller lägg på ett bakplåtspapper. Ställ plåten åt sidan. Arbeta in ytterligare 1-2 dl vetemjöl i den jästa degen och arbeta degen några minuter i bunken. Tippa ut den på väl mjölat bakbord, ha rejält med mjöl på händerna också. Forma degen till ett stort bröd, klappa in det med lite mjöl och flytta över brödet på bakplåten. Skär några snitt i degytan med riktigt vass och tunn kniv. Jäs brödet i 20 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.
  3. Grädda brödet mitt i ugnen i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 200 grader och grädda tills brödet sammanlagt gräddats i 40 - 50 minuter. Låt gärna brödet svalna på galler. Skär helst inte i brödet förrän det kallnat helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.