Dessa biffar serveras i en mustig rödvinssås med en doft av apelsin. De är lätta att laga och smakar delikat.
Instruktioner
- Lägg biffarna i en form av glas eller porslin. Tillsätt olivolja, citronskal, apelsinsaft, rosmarin och peppar. Blanda och vänd så att biffarna täcks. Täck över och kyl över natten, vänd då och då.
- Ta ut biffarna ur kylen 30 minuter innan de ska stekas. Hetta upp en stekpanna, ta upp biffarna ur marinaden, låt dem droppa av och lägg dem i stekpannan. Bryn på båda sidor och lägg åt sidan.
- Häll det röda vinet och portvinet i stekpannan och sjud en-två minuter så att alkoholen avdunstar och vätskan reduceras något. Rör ner grädden.
- Lägg biffarna i såsen, låt sjuda en-två minuter och vänd biffarna i såsen. Lägg upp biffarna på tallrikar och droppa över såsen. Servera med grönsaker.
Publicerat den
14 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar