Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Entrecôte med rostad vitlök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är biffen som alla vitlöksälskare har väntat på, den är fräst i vitlöksolja, garnerad med rostad vitlök och serveras med vitlökssmör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp olja i en stor stekpanna på medelvärme och lägg i skivad vitlök. Fräs under omrörning en-två minuter tills vitlöken är gyllene. Ta upp vitlöken med hålslev och ställ åt sidan.
  2. Lägg biffarna i stekpannan och strö över ½ tsk salt och ½ tsk peppar. Stek biffarna till önskad stekning, cirka tio minuter för mediumstekt. Vänd en gång.
  3. Blanda smör, parmesanost, vitlökssalt, resten av pepparn och den pressade vitlöken.
  4. Lägg upp biffarna på tallrikar, lägg på rostad vitlök och servera med vitlökssmör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.