Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eriks bröd

 
  • Serverar: 15-25 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Jättegoda portionsbröd som du kan göra med två olika fyllningar. Vill du göra bröd med bara den ena fyllningen får du öka på ingredienserna till just den sorten. Smarriga bröd båda två!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, häll i mjölken och saltet, värm till 37 grader. Smula ner jästen i en skål. Häll i degvätskan och blanda ner mjölet. Knåda till en jämn deg. Lägg över en bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Knåda degen och forma den till en rulle. Dela den i fyra bitar. Kavla ut två av bitarna till runda kakor och dela dem i åtta "tårtbitar".
  4. Bred på senap och lägg en skiva bacon på varje bit. Rulla ihop bitarna till gifflar och lägg dem på smord plåt. Jäs under bakduk ca 15 minuter.
  5. Rulla ut resten av degen, dela den i småbitar och trilla runda bullar. Lägg hälften av bullarna på en smord plåt. Gör en fördjupning i varje bulle med fingret och lägg oregano och ost i avtrycket. Lägg resten av bullarna ovanpå. Tryck till kanterna väl. Jäs under bakduk ca 15 minuter.
  6. Pensla dubbelbullarna och gifflarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 200 grader.
  7. Bullarna skall vara gyllenbruna när de är färdiga. Det tar 10-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.