- Serverar: 8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Kakan ska stå till sig några timmar eller gärna till nästa dag, då smakar den bäst. Den går också bra att frysa.
Instruktioner
- Smält smöret och låt svalna. Blanda smör, mjöl, socker och bakpulver, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Täck med plastfolie och låt stå i kylen ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175°.
- Hacka mandeln grovt. Blanda kesella med mandel, potatismjöl, socker, salt, vaniljsocker och fruktskal. Dela äggen och rör ned äggulorna. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ned dem i fyllningen. Häll fyllningen i pajskalet.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme tills fyllningen är fast.
- Låt kakan svalna. Lossa den ur formen och sikta över florsocker före serveringen. Servera gärna med rårörda bär, färska eller frysta.
Publicerat den
30 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar