Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Evas äppleruta med maräng

 
  • Serverar: 20-25 portioner
Skriv ut

Äpplerutorna serveras med grädde eller mjukrörd vaniljglass

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor (spara äggvitorna) och socker till tjock kräm. Tillsätt mjölk och smält matfett.
  2. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i smeten. Häll smeten i långpanna klädd med bakpapper. Skala och kärna ur äpple, skiva och lägg över smeten. Strö kanel över.
  3. Grädda mitt i ugnen 25 min.
  4. Maräng: Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt socker. Bred över kakan och grädda i ytterligare 10 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.